Рома – Торино, мач от 28-мия кръг на Серия А, стадион „Олимпико“, 21:45 часа българско време.

Групата на Рома

Вратари: Алисон, Лобонт, Скорупски

Защитници: Жезус, Коларов, Капрадоси, Флоренци, Переш, Силва, Манолас

Полузащитници: Наинголан, Строотман, Пелегрини, Де Роси, Гоналон, Жерсон

Нападатели: Пероти, Шик, Юндер, Антонучи, Ел Шаарави

Прогнозата на Gol.bg:

Рома възвърна самочувствието си след гръмката победа като гост на Наполи и сега ще трябва да затвърди добрата си форма с успех над Торино у дома. „Вълците“ изиграха перфектен мач на „Сан Паоло“, вкараха 4 гола и разклатиха амбициите на Наполи за титлата.

Два мача тогава вкара Един Джеко, който стана първият играч, който има над 50 гола в три от големите пет първенства на Западна Европа. Довечера обаче Джеко няма да играе, тъй като е наказа. Поради същата причина срещата пропуска и Федерико Фасио. Така очакванията към техните заместници Патрик Шик и Жуан Жезус ще бъдат големи.

Отново погледите би трябвало да привлече младият турски нападател Ченгиз Юндер, който се намира в прекрасна форма. Крилото е една от водещите фигури за Рома от началото на годината.

Тимът на Еузебио Ди Франческо спечели 4 от последните си 5 мача, но остава далеч от първите два тима в класирането Наполи и Ювентус, съответно 16 и 15 точки.

Гостите от Торино почти останаха без шансове да играят в евротурнирите през следващия сезон, а настроението в отбора се подобри със завръщането на Андреа Белоти. Нападателят страдаше през целия сезон от травма в коляното, което се отрази и на представянето му. Едва 5 гола в Серия А.

Все пак се очаква атаката на „биковете“ да бъде водена от М‘Байе Нианг. Със сигурност се очакват и промени в защитата, където Николас Бурдисо е наказан.

Резултат: 2:1