Аталанта хвърли бомбата на кръга в Италия, след като с десет души победи Рома с 2:1 като гост. Бергамаските събраха 30 точки и се изкачиха на 7-о място в класирането, като се изравни с 6-ия Сампдория. Рома остава на 5-о място с 39, изместена на 4-ото от Лацио.

Белгийският полузащитник на домакините Раджа Наинголан беше изваден от групата за мача заради нарушаване на дисциплината и по-рано през деня тренираше сам на базата Тригория.

Гостите от Бергамо нанесоха решителен удар до почивката, когато поведоха с 2:0. Датският гигант Андреас Корнелиус откри резултата в 20-ата минута. Той получи пас от дясно от Йосип Иличич при контраатака, влезе в наказателното поле и с удара си финтира Федерико Фацио. Фалцовото изпълнение не остави шансове на вратаря Алисон.

Само пет минути по-късно гостите дръпнаха с втори гол напред, дело на холандеца Мартен де Роон. Алехандро Гомес се измъкна от защитата на римските вълци и стигна до аутлинията, където обаче се засуети. Трима бранители на домакините не успяха да му отнемат топката, той я върна към дузпата, откъдето Де Роон я изпрати по диагонала в долния ляв ъгъл на вратата.

В 31-ата минута рома Беше близо до гол, след като Александър Коларов стреля, Един Джеко подложи лявото си бедро, но не успя да насочи топката в мрежата. Но до края на полувремето Аталанта беше близо до гол на два пъти. Първо Корнилиус укроти коварна топка в наказателното поле, но стреля в аут. В 41-ата минута Ремо Фрьолер стреля от воле, но също в страни. В последната минута на първата част обаче авторът на втория гол за гостите Де Роон беше отстранен от игра заради втори жълт картон- фаул срещу Александър Коларов.

В 11-ата минута на второто полувреме Един Джеко върна едно попадение след пас от дълбочина на Ел Шаарауи, измъкна cе от защитата и по диагонала по земя наказа вратаря Бериша. До края на мача нервите взеха връх, а останали с човек по-малко гостите от Аталанта заложиха на защитата. Техният треньор Джанпиеро Гасперини беше изгонен от пейката заради протести срещу съдийски решения, а в самия край топката буквално се разхождаше по голлинията, но не влезе в мрежата.