Новият треньор на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че е привикал Даниеле Де Роси за разговор, веднага след като бе назначен на поста. Ветеранът подписа нов договор с “вълците” и след края на кариерата на Франческо Тоти ще бъде големият символ на тима. 

“Първо привиках Де Роси. Много добре го познавам и знам колко е отговорен. Моят син Федерико, който играе в Болоня, идолизира Де Роси, защото той е първият, който празнува гол със съотборниците си. Знаем колко е ценен Даниеле, независимо дали играе, или не. В този отбор всеки ще получи шанс да се докаже”, коментира Ди Франческо. 

“Може би Бруно Переш ще има някои проблеми при система 4-3-3, защото е свикнал да играе като бек-крило, така че трябва да подобрява играта си. Леандро Паредес може да бъде в центъра на полузащитата. Кевин Строотман е страхотен играч и след контузията започва да се показва като капитан на терена. Раджа Наинголан е способен да вкара 18 гола на сезон, но всичко зависи от системата ни на игра. Лоренцо Пелегрини? Той е страхотен играч и клубът прави усилия да си го върне. Има страхотно бъдеще пред него. Впечатляващ е. 

Не мисля, че ще променя стилът на Рома. Може би ще фиксираме някои неща, но това зависи от ситуацията. Ще започнем със система 4-3-3, с която боравя аз, но в зависимост от мачовете може да има промени. Най-важното за нас е да бъдем едно цяло, да работим заедно и да постигнем целта си. Ще има трудни моменти. Трансферът на Ектор Морено беше съгласуван с мен, така че аз и спортният директор работим заедно и за доброто на Рома”, каза още Ди Франческо.