Даниеле Де Роси благодари на феновете на Рома за победата с 3:1 над Ювентус. Марио Лемина бе дал преднина на гостите, но с голове на Де Роси, Стефан Ел Шаарави и Раджа Наинголан „вълците“ спечелиха.

„Това е много важна победа за нас, след като Наполи взе трите точки по-рано. Ювентус се нуждаеше от равенство, но ние трябваше да страдаме доста, за да вземем този успех. Беше прекрасна вечер за нас. Като цяло сезонът ни е много добър, независимо какво казват хората.

Феновете реагираха добре. Не искам съм жалък, но искам да бъдем като онзи отбор от 1980 година, когато на всеки мач на Рома имаше толкова много публика. Атмосферата трябва да е такава на всеки домакински мач.

Хората правят всичко друго, но не и да подкрепят отбора. Ние спечелихме за тях и благодарение на тях, защото е много по-различно при такава атмосфера.

Винаги е особено чувството, когато вкараш на Буфон. Съперничеството ни е страхотно, но той все пак е невероятен човек. Понякога може и да се сритаме, но истината е, че някои от играчите на Ювентус са ми приятели.

Няма как да бъда по-щастлив от тази победа. От утре вече ще мислим за мача с Киево, защото не трябва да спираме след този успех. В противен случай ще имаме сериозни проблеми“, каза Де Роси.