Торино - Рома, среща от 15-тия кръг на Серия А, стадион “Олимпико”, 16:00 часа българско време. 

Групата на Рома 

Вратари: Лобонт, Шчесни, Де Санктис

Защитници: Рюдигер, Дин, Кастан, Гюмбер, Палмиери, Торосидис, Манолас

Полузащитници: Наинголан, Пянич, Де Роси, Кейта, Венкюр, Флоренци, Учан

Нападатели: Итурбе, Джеко, Фалке, Жервиньо

 

Прогнозата на Gol.bg:

Торино посреща Рома на своя “Олимпико” със самочувствието от двете поредни победи в Серия А, плюс впечатляващата с 4:1 над Чезена в Купата на Италия през седмицата. “Биковете” вече почти месец няма загуба, като за последно това стана при 0:1 от Интер. 

Футболистите на Рома пък тръгнаха надолу след загубата от Барселона (1:6), а след това бяха поразени с 0:2 у дома от Аталанта. Така последната победа на “вълците” бе над кръвния съперник Лацио (2:0). 

Двата отбора са се срещали 26 пъти в Серия А от 1994 година насам, като “вълците” са взимали трите точки в 16 от тях. Торино има на сметката си само две победи, а 16 от мачовете са завършвали наравно. Рома спечели 4 точки през миналия сезон - 3:0 у дома и 1:1 в Торино.

Очаква се основният двубой в сблъсъка да бъде между звездата в защитата на Торино Камил Глик и Един Джеко, който пък трябва да вкарва головете за Рома. Торино обаче показа, че знае как да се отбранява, след като допусна само един гол в последните три мача.

Треньорът  на домакините Джампиеро Вентура няма да разчита на халфовете Александер Фарнеруд, Жоел Оби и Марко Бенаси, както и на защитниците Данило Авелар и Никола Максимович. 

Извън сметките на Руди Гарсия пък останаха Франческо Тоти, Мохамед Салах и Кевин Строотман заради контузии и Майкон, който е наказан. Жервиньо попадна в групата, но не е ясно дали ще се появи в игра. 

Резултат: 1:1