Рома – Байер Леверкузен, среща от Група Е на Шампионската лига, стадион „Олимпико“, 21:45 часа българско време.

Групата на Рома

Вратари: Войчех Шчесни, Морган Де Санктис

Защитници: Антонио Рюдигер, Лукас Дин, Леандро Кастан, Дъглас Майкон,Костан Манолас

Полузащитници: Миралем Пянич, Даниеле Де Роси, Вилиам Венкьор, Алесандро Флоренци, Салих Учан

Нападатели: Хуан Итурбе, Един Джеко, Мохамед Салах, Яго Фалке, Жервиньо

Прогнозата на Gol.bg:

Рома посреща тази вечер Байер Леверкузен в Шампионската лига с мисълта за задължителна победа, ако иска да продължи в следващата фаза на турнира. „Вълците“ в момента са на последното място в Група Е, след като имат само две точки от първите три мача.

Последният мач бе именно срещу Байер в Леверкузен, когато римляните изпуснаха победата. Рома губеше с 0:2, но след това обърна до 4:2, само за да позволи в последните минути немците да изравнят. Преди това Рома направи равен у дома с Барселона и загуби гостуването си на БАТЕ Борисов.

В същото време „аспирините“ могат да играят с по-малко напрежение, тъй като в момента са фаворит за второто място. Всички смятат, че за първото е абониран настоящият шампион в турнира Барселона.

Германците вече имат добри спомени от „Олимпико“ този сезон, след като в квалификациите на турнира отстраниха Лацио.

Рома все още няма победа в Лигата този сезон и ако не го направи и тази вечер, участието на тима в осминафиналите ще изглежда невъзможно. Освен това момчетата на Руди Гарсия трябва да се реваншират за предишния сезон, когато постигнаха само 1 успех в турнира.

Сега „вълците“ са в далеч по-добра форма, въпреки че загубиха през уикенда от Интер (0:1) и са без основни играчи като Франческо Тоти и Сейду Кейта.

Байер пък загуби през уикенда с 1:2 от Волфсбург и прекъснаха серията си от един месец без загуба. „Аспирините“ са на седмо място в Бундеслигата със 17 точки след 11 мача. Тимът е на цели 14 точки зад Байерн Мюнхен, но пък зона „Шампионска лига“ е само на три точки.

Рогер Шмит няма да може да разчита на Щефан Кислинг, Ларс Бендер, Роберто Хиберт, Тим Йедвай и Кристоф Крамер. Въпреки това тимът разполага с достатъчен талант – в лицето на Хакан Чалханоглу и Хавиер Ернандес. Освен това Байер Леверкузен спечели веднъж и завърши два пъти наравно в последните три мача с Рома.

Резултат: 2:0