Полузащитникът на Рома Миралем Пянич заяви, че отборът му напълно заслужено е победил Интер с 4:2 в дербито на 13-ия кръг на Серия А. 

Мачът бе много интересен, като Нерадзурите на два пъти изравняваха, преди босненецът да реши всичко с два гола и да помогне разликата до лидера да остане 3 точки. 

„Бяхме много по-добри от Интер и не мисля, че те ни създадоха кой знае какво проблеми. По-скоро сами си причинихме неприятности, тъй като и двата им гола можеха да бъдат избегнати, а освен това в атака пропуснахме твърде много” обясни той. 

„Можехме, а и трябваше да спечелим по-убедително. Доминирахме през цялото време и в нито един момент Интер не водеше играта. При третия гол Тоти ме видя съм благодарен, че ми подаде, за да вкарам” добави Пянич, който отбеляза и от свободен удар, като отново не остана щастлив от сравненията на изпълненията му с тези на бившия му съотборник в Лион Жуниньо Пернамбукано. 

„Не зная колко пъти трябва да казвам, че свободните ми удари не са като на Жуниньо. При неговите удари топката се движи отдясно наляво, а при мен е различно. Аз съм доволен, че философията на нашия футбол ми допада и треньорът ми гласува доверие. Вървим добре и е хубаво, че разполагаме с достатъчна широчина, което ни помага да компенсираме някои контузии, които имаме” каза още играчът и отново отрече информациите, че отборът е посетил стриптийз клуб в Москва след мача с ЦСКА. 

„Бяхме разочаровани от резултата, но нищо повече. След мача се разходихме из града и нямаме какво да крием. Клубът ни подкрепя, а и това бе нищо. В крайна сметка за феновете е важно какво правим на терена, а не извън него”.