В деня, в който навърши 38 години, капитанът на Рома Франческо Тоти говори за живота и за кариерата си пред официалния радиоканал на клуба. Легендата сподели, че няма намерение да окачва бутонките, но с удоволствие би се подмладил с поне 5 години.

"Когато спра да играя, не знам какво ще правя. Шоубизнесът не ме привлича. Мисля, че ще остана във футбола", призна Тоти, цитиран от "Гадзета дело Спорт".

Означава ли това, че капитанът на Рома един ден ще се изявява като треньор?

"Не, треньорите са малко луди", отвърна звездата на Вълците.

Руди Гарсия обаче сигурно не е такъв.

"Гарсия умее да общува и да убеждава хората. На такива в Рим им викаме "paraculo" (бел. прев. – нещо като хитрец, тарикат)", поясни Тоти.

Той призна, че треньорът, с който би искал да работи, е Карло Анчелоти и добави, че в миналото малко му е останало да осъществи желанието си.

Тоти добави, че връщайки се назад, съжалява за плюнката в лицето на датчанина Поулсен на Евро 2004, както и някои други грозни или груби прояви на терена.

Футболистът, с когото би искал да играе в един отбор, пък е бразилецът Роналдо, "истинският", както се изрази Тоти. "По времето, когато беше в Барселона, той беше абсолютният №1 във футбола", каза талисманът на Рома.

Днес съотборници на Тоти са Жервиньо, Де Роси и Флоренци.

"На Даниеле и Алесандро им пожелавам да станат капитани. Но по-скоро по-късно, отколкото по-рано... Жервиньо е като природна стихия, прави инстинктивно някои неща, които самият той понякога не разбира докрай. Обичам да му хвърлям извеждащи пасове, защото е много бърз. Това ми носи удовлетворение."

Футболистът извън Рома, на когото се възхищава понастоящем?

"Десетката на Челси (Азар)", отвръща Тоти.

Ветеранът призна също, че мечтае да играе на финала в Шампионската лига в Берлин, където през 2006 г. стана световен шампион: "Трудна работа. Но все пак, ако съдбата... Има Бог, нали така?"