Кристъл Палас - Манчестър Сити, двубой от 5-ия кръг на Висшата лига, стадион "Селхърст Парк", Лондон. 17:00 часа българско време.

Групата на Ман Сити за мача:

Вратари: Харт, Кабайеро

Защитници: Саня, Компани, Мангала, Демикелис, Коларов

Полузащитници: Фернандиньо, Насри, Навас, Туре, Лопес, Де Бройне

Нападатели: Стърлинг, Агуеро, Ихеаначо, Бони

Контузени: Сабалета, Фернандо, Клиши, Делф, Силва

Прогноза на Gol.bg:
Пред "Гражданите" предстои гостуване на един доста корав съперник, но въпреки това тимът е безупречен от началото на сезона и ще излезе с приповдигнато самочувствие на "Селхърст Парк".

Кевин де Бройне, новата покупка на Сити, ще направи официалния си дебют за отбора и по всяка вероятност Мануел Пелегрини ще го пусне сред титулярите.

Кадровите проблеми пред гостите обаче са доста и аут заради контузии са Сабалета, Фернандо, Клиши, Делф и Силва, като всички други играчи са на линия за гостите.

И домакините обаче имат известни кадрови проблеми като Уорд и Шамак са аут заради контузии, а пък Йединяк, Уикъм, Кемпбъл и Ледли висят до последно и непосредствено преди мача ще стане ясно, дали ще отпаднат от групата.

Все пак добрата новина за Алън Пардю е, че Кабай е на линия, макар че имаше проблем в областта на слабините, но бързо успя да се възстанови от него.

Манчестър Сити е в серия от четири поредни победи при гостувания във Висшата лига (като се броят мачовете и от края на миналата кампания), но отборът може да продължи серията си и да изравни брадясал рекорд.

За последно отборът успя да спечели пет поредни визити през далечната 1912 година, но днес може да изравни този рекорд при победа. 

Палас от своя страна е успял да спечели само един от последните си шест сблъсъка със Сити във Висшата лига, като отборът е допуснал 5 поражения в останалите.

На родна земя пък "Орлите" имат 2 победи от 5 мача с "Гражданите".

Сити започна изключително силно сезона и постигна четири поредни победи без да допусне гол във вратата си, докато Палас стартира също отлично - с 3 победи и 1 поражение. Двата тима са съответно първи и втори в класирането.

Нашата прогноза за този мач е измъчен успех с 0:1 за гостите от Манчестър.

Резултат: Кристъл Палас - Манчестър Сити 0:1