Мениджърът на Манчестър Сити - Пуп Гуардиола, засипа с похвали Ерлинг Холанд след отбелязания гол от норвежкия нападател с акробатичен удар от въздуха с пета при победата с 5:0 над гостуващия Спарта Прага в Шампионската лига.

Холанд направи 2:0 малко след почивката, а в средата на второто полувреме вкара и за 4:0, с което увеличи сметката си на 13 попадения през сезона и общо 44 в 42 срещи в Шампионската лига.

"Знам, че не му беше лесно в наказателното поле, защото те се защитаваха с трима в центъра на отбраната и с двама дефанзивни халфове, които се стремяха винаги да бъдат около него. Просто не му оставяха никакво пространство. При всяко центриране в пеналта го прегръщаха, бутаха, дърпаха. Но аз му казах да бъде търпелив, защото в един момент топката ще дойде и той ще бъде на точното място. Ерлинг вкара два пъти в този мач, имаше още два добри удара с глава. Той има изключителни качества и огромен капацитет. Може да докосне 15-20 пъти топката, но да има 7-8 положения. Това момче притежава невероятен талант. А първият му гол беше фантастичен. Беше подобен на този, който вкара преди няколко години срещу Борусия Дортмунд. Не знам кой от тях беше по-труден за изпълнение. За мен и двата", коментира Гуардиола.

Испанският спец дори сравни Холанд с шведската легенда Златан Ибрахимович, които вкара редица емблематични голове в кариерата си с трикови удари от въздуха.

Гуардиола похвали и португалския национал Матеуш Нунеш, който се появи в стартовия състав за едва трети път през сезона, но се отличи с две асистенции, а в края се разписа от дузпа, за да оформи успеха.
  
"Той е страхотно момче. Има много специфични качества. Бърз е и много добре открива празните пространства. Има ситуации, в които тича 34,40 метра и никой не може да го спре. Просто е невероятно. И затова се нуждаем от него. Той може да играе на много позиции, дори в защитен план. Единственият му проблем е, че неговият мениджър не му дава достатъчно игрово време. Но той е готов да ни помогне във всеки един момент и е много важна част от състава. И двете ни крила - Матеуш и Савиньо се представиха много, много добре", заяви испанецът.

Манчестър Сити, който има 7 точки след първите си три мача от кампанията, постави нов рекорд на Шампионската лига с 26 поредни срещи без поражение, подобрявайки постижението на градския съперник Манчестър Юнайтед от 25 двубоя в периода 2007-2009.    

Последната загуба на тима е от Реал Мадрид с 1:3 след продължение (1:2 в редовното време) на полуфиналите на надпреварата на 5 май 2022 година.