Манчестър Сити оцеля при гостуването си на Уулвърхямтън и спечели с 2:1 двубоя от осмия кръг на Висшата лига в Англия. Шампионите тотално контролираха мача, но трябваше да страдат до добавените минути, когато в георй се превърна Джон Стоунс, отбелязвайки победния гол.

 Двубоят започна с тотален натиск на гостите, които заградиха своя съперник в неговата половина. Въпреки това, в седмата минута след бързо слизане отдясно по крилото на Семедо, топката бе центрирана по земя и от няколко метра Йорген Ларсен направи Едерсон безпомощен за 1:0. Хората на Гуардиола реагираха като ужилени и бяха близо до изравнителен гол в ответната атака, но страхотен рефлекс на Жозе Са спря удара на Бернардо Силва.

Домакините продължаваха да заемат изчаквателна позиция и в 19-та минута отново организираха хубава контра, при която отново Семедо влезе на скорост в половината на Сити, но вместо да нанесе по-хубав удар, се забави и стреля право във тялото на Едерсон. От този пропуск се възползваха „гражданите“, които след поредица от атаки успяха да изравнят. Включилият се в атака защитн Йошко Гвардиол получи топката на границата наказателното поле и без да се бави стреля в горния ляв ъгъл на Са, който нямаше отговор – 1:1. В продължението на първата част шампионите можеха да поведат след удар на Савиньо, но Жозе Са отново блесна с феноменална намеса.

Стрелбата по вратата на „вълците“ продължи и след почивката, когато и друг от бранителите Рубен Диас имаше възможност за далечен удар, но вездесъщият Жозе Са спря и този изстрел към вратата си. В следващата минута футболистите в жълто отново погледнаха към вратата на Едерсон, Матеус Куня обаче стреля твърде неточно за да застраши бразилския вратар.

В 70-та минута Савиньо опита удар от удобна позиция, но мерникът му изневери с много. В заключителните минути резервата Грийлиш имаше шанс да стреля, но не успя да затрудни Жозе Са. В четвъртата минута на продължението бившият футболист на "вълците" Матеус Нунеш стреля, но ударът му мина на сантиметри над гредата. В следващите секунди дойде драмата, когато при центриране от корнер Джон Стоунс с глава вкара топката във вратата. В следващия момент попадението бе отменено от съдията Кавана, но след като прегледа ситуацията с ВАР, попадението бе зачетено за огромно неудоволствие на домакинската публика. 

Трите точки върщат отбора на Хосеп Гуардиола на лидерската позиция с 20 точки след осем изиграни мача. Уулвърхямптън остава на дъното със само една спечелена точка от началото на шампионата.

 

 

Гомайстори:

1:0 Ларсен 7'

1:1 Гваридол 33'

1:2 Стоунс 90'+

 

Уулвърхямптън: Са, Буено, Доусън, Тоти, Семедо, Гомес (Белгард), Андре (Дойл), Лемина, Аит-Нури, Куня (Форбс), Ларсен (Гедеш);

Манчестър Сити: Едерсон, Гвардиол, Диас, Стоунс, Люис, Ковачич (Нунес), Доку (Фодън), Гюндоган, Силва, Савиньо (Грийлиш), Холанд;

снимка: БГНЕС