Манчестър Сити обърна Фулъм и спечели с 3:1 в мач от седмия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Етихад".

В герой за шампионите се превърна Матео Ковачич, който вкара важните два първи гола за обрата. Хърватинът изравни в 32-ата минута и изведе своите напред две минути след рестарта на играта. Преди това в 26-ата минута Андреас Перейра изведе лондончани напред в резултата, след като точно преди това Илкай Гюндоган изпорти златен шанс.

Фулъм дори можеше да удвои преди първия гол на Ковачич, но Адама Траоре пропусна да вкара втори гол във вратата на отбора от Манчестър. 

Интересното е, че Ковачич не блести с особени реализаторски качества. За предходните два сезона той имаше по едно попадение, но днес изригна във важен за своя отбор момент и то срещу отбор, който е сред най-стабилните на Острова през кампанията.

В 82-ата минута резервата Джереми Доку вкара гола на успокоението, но гостите показаха малко след това, че изобщо не са за подценяване и върнаха интригата шест минути по-късно чрез Родриго Мунис.

Шестият в таблицата Фулъм (11 пункта) обаче нямаше време за нещо повече, макар да игра смело и да отправи общо 12 удара (при 42% притежание на топката). Манчестър Сити (21 стрелби днес, от които едва 7 точни) е втори със 17 точки, плътно зад лидера Ливърпул (18 пункта), който днес удари Кристъл Палас като гост.