Докато славният някога „Манчестър Юнайтед“ се раздира от футболна мъка, „шумните съседи“ от „Сити“ започват да изравняват и скоро ще бият рекордите. Сър Алекс Фъргюсън предлага Масимилиано Алегри да спасява „червените дяволи“, а Пеп Гуардиола се цели в четвърта Шампионска лига.

Формата на „гражданите“ е плашеща, въпреки че победата с 4:0 над дебютанта „Слован“ ще е може би един от най-лесните мачове за сезона. В него Пеп постави сър Алекс в джоба си. Досега само двамата с великия шотландец имаха победи с 4 и повече гола разлика с един отбор - по 12. Тази беше (не)фаталната 13-а за Гуардиола със „Сити“.

Кой би заложил, че още един рекорд на Фъргюсън няма да падне на 23 октомври? Сега „Сити“ изравни „Юнайтед“ със серия от 25 поредни двубоя в Шампионската лига без загуба. Сър Алекс го постигна в периода септември 2007 г. - май 2009 г. Ако „гражданите“ не паднат от „Спарта“ в следващия мач, тяхната поредица ще стигна 26, пише "Труд".

Когато имаше Ерлинг Халанд, вкарването на голове изглежда детска игра. Норвежкият викинг вече има 42 попадения в 41 срещи. С гола си Холанд задмина Серхио Агуеро, който водеше в европейската ранглиста на „Сиги“, а скандинавецът е само на 24 години... Норвежецът дори се ядоса, когато Гуардиола го смени. Явно искаше да вкарва и още, и още.