Манчестър Сити не допусна изненада в Братислава и смаза с 4:0 Слован в мач от 2-ия кръг на Шампионска лига.

"Гражданите" решиха всичко още до 15-ата минута. В началото Марко Толич стреля за домакините в аут, после Ерлинг Халанд пропусна златна възможност да вкара с глава, след като не уцели вратата.

В 8-ата минута английският първенец поведе. Илкай Гюндоган шутира, получи се лек рикошет и топката влетя в мрежата за 1:0!

След четвърт час игра Сити сложи точка на спора. Фил Фодън отбеляза, след като достигна до пас в наказателното поле и изстреля перфектен удар в долния ляв ъгъл - 2:0!

До края на полувремето гостите доминираха изцяло на терена, но Фодън, Халанд, Савиньо и Джереми Доку на два пъти не успяха да направят резултата класически.

След почивката хората на Пеп Гуардиола все пак стигнаха до трето попадение. В 58-ата минута Рико Люис изведе Халанд и норвежката голова машина не сбърка сам срещу вратаря за 3:0!

В 74-ата минута Джеймс Макатий вкара първия си гол в Шампионска лига. Той получи превъзходен пас от Фодън и с брилянтен удар в долния десен ъгъл се разписа за 4:0!

Само 180 секунди по-късно младокът пропусна да вкара втория си гол в мача, след като ударът му беше спасен от Доминик Такач.

Слован Братислава - Манчестър Сити 0:4

Голмайстори: 0:1 Гюндоган (8), 0:2 Фодън (15), 0:3 Халанд (58), 0:4 Макатай (74)