Манчестър Сити направи второ поредно равенство във Висшата лига, завършвайки само 1:1 срещу Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк". Гражданите все пак остават без поражение от началото на сезона с 4 победи и 2 хикса и 14 точки. Нюкасъл пък има 11 до момента.

Хората на Пеп Гуардиола бяха без Кевин де Бройне и дългосрочно отсъстващия Родри, но изглеждаше, че са на път да спечелят, когато Йошко Гвардиол откри резултата с превъзходно завъртане и удар в далечния ъгъл в 35-ата минута. Пасът бе на Джак Грийлиш, който завърши мача с 5 големи положения, които създаде, но Сити не вкара повече голове.

Нюкасъл, в чийто състав липсваше нападателят Александър Исак, се бореше да си създаде чисти възможности през първото полувреме, но се оживи, когато Гордън спечели и реализира дузпа малко преди изтичането на 60 минути. С равенството Манчестър Сити увеличи преднината си на върха на две точки, въпреки че може да бъде изместен от върха, ако резултатите до края на уикенда се развият в негова вреда. Нюкасъл е с три точки по-назад, на пето място. Следващото гостуване на Ман Сити е на Слован в Шампионската лига във вторник вечерта, докато Нюкасъл е домакин на Уимбълдън в турнира за Купата на Лигата.