Манчестър Сити не допусна изненада и се класира за 4-ия кръг в турнира за Купата на Лигата, след като победи с 2:1 Уотфорд у дома. 

Мачът се игра само 49 часа, след като Гражданите стигнаха до 2:2 с Арсенал в изключително емоционално дерби от Висшата лига, но хората на Пеп Гуардиола показаха класата си, за да продължат напред в надпреварата, въпреки че в края имаше напрежение. 

Те записаха 16-а поредна победа над Стършелите, водени от бившия играч на Манчестър Юнайтед – Том Клевърли, като в тези мачове головата разлика е вече 60-9. 

Пеп Гуардиола очаквано направи редица промени в състава на Гражданите, но той пак изглеждаше доста силен с Грийлиш, Доку и Фодън в предни позиции, като за последния това бе първи старт през кампанията. 16-годишният Кейдън Брейтуейт също започна, а суперзвездата Ерлинг Холанд остана извън групата. 

Още в 5-ата минута стана ясно, че до изненада трудно ще се стигне. Гостите сбъркаха, опитвайки се да изнесат топката, МаКатий отне в наказателното поле на противника и върна към Грийлиш, който пък намери свободния Жереми Доку и белгиецът не сбърка за 1:0. 

Това даде спокойствие на Гражданите, които запазиха предимството си и продължаваха да търсят попадения. При една от редките си атаки Стършелите помислиха, че са изравнили, когато Баа реализира, но реферът прецени, че нападателят е фаулирал тинейджъра Брейтуейт и не зачете гола. Все пак ситуацият изглеждаше спорна. 

Логичното се случи в 38-ата минута, когато Матеус Нунеш направи 2:0 с отличен удар от дистанция, за да реализира втория си гол в английския футбол и първи за Манчестър Сити. Малко преди паузата Байо пропусна добра ситуация, след като не бе точен и така почивката дойде при солиден аванс за домакините. 

След паузата Сити запази контрола, а влезлият от пейката Савиньо пропусна, когато от голлинията Том Инс изби, а минути след това удари и гредата. Минутите изтичаха и Джак Грийлиш пропусна да вкара от добра позиция, като вратарят изби удара му. 

И след това изведнъж интригата се върна. Том Инс реализира с отличен фалцов удар в 86-ата минута, за да стресне феновете на Гражданите. Гостите се опитаха, но все пак не успяха да стигнат до ново попадение и победата остана за фаворита. 

Манчестър Сити – Уотфорд    2:1

1:0    Доку 5
2:0    Нунеш 38
2:1    Инс 86

Манчестър Сити: Ортега, Уокър, Стоунс, Брейтуейт (76 Гвардиол), Люис, О’Райли (73 Смит), Нунеш, МаКатий, Доку (46 Савиньо), Грийлиш, Фодън
Уотфорд: Бонд, Портиъс, Огбона, Морис, Ебоселе (75 Полък), Ларуси (61 Баширу), Инс, Луза (83 Дуомо), Сема, Байо (61 Чакветадзе), Баа (76 Вата)