Полузащитникът на Манчестър Сити Родри може да пропусне остатъка от сезона, след като първоначалните тестове показаха, че е получил увреждане на предната кръстна връзка на коляното по време на равенството 2:2 с Арсенал в неделя, според съобщения късно в понеделник.

28-годишният играч беше заменен в средата на първото полувреме на стадион "Етихад" след контакт с Томас Партей, и беше заменен от Матео Ковачич.

И трите загуби на Сити по време на изминалата кампания, когато спечелиха историческа четвърта поредна титла във Висшата лига, бяха без испанския национал в отбора, което подчертава важността на ролята му в отбора на Пеп Гуардиола.

Той трябва да премине допълнителни тестове, но се съобщава, че първите индикации показват, че сезонът му може да приключи само след пет мача в шампионата.

Гуардиола, чийто отбор се върна на върха на таблицата след изравнителния гол на Джон Стоунс срещу "артилеристите" в добавеното време, има Ковачич и Илкай Гюндоган като възможни резерви.

Говорейки след мача в неделя за вероятната тежка контузия на халфа, Гуардиола каза: "Все още не знам. Не съм говорил с лекарите".

Родри се присъедини към Сити през 2019 година от Атлетико Мадрид и има 260 мача във всички турнири, помагайки на клуба да спечели четири титли, както и Шампионска лига през 2023-а. Той беше част от отбора на Испания, който спечели Евро 2024 в Германия, побеждавайки на финала Англия с 2:1.