Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че се чувства по-слаб, когато се изправя срещу свои колеги, които познава добре, какъвто е случаят с Микел Артета.

Арсенал, който бе подгласник на Сити в последните два сезона във Висшата лига, гостува на „Етихад“ в неделя в сблъсък между основните кандидати за титлата и през тази кампания.

Запитан относно това дали е по-трудно, когато се изправя срещу мениджър, с когото има добри взаимоотношения, испанският специалист сподели за Sky Sports: „Да, защото се чувствам по-слаб“, каза Гуардиола и продължи:

„Понякога се виждам с мениджъри след мач, мои приятели, като Микел и Юлен Лопетеги, например. Мои приятели – Енцо Мареска, Роберто Де Дзерби – мениджърите, с които имам взаимоотношения, работим заедно, имаме изградена връзка, защото животът ни я дава. И обичам да го правя без значение дали съм спечелил или загубил“.

„С останалите го предпочитам, когато спечеля и другият е загубил. Когато моят отбор падне, не искам да ме притесняват. Не искам да говоря с никого. Искам да осмисля случилото се и на следващия ден да съм зареден с нова енергия“, добави Пеп.