Манчестър Сити ще се адаптира към натоварената седмица като използва играчи от своята Академия, каза мениджърът Пеп Гуардиола преди началото на кампанията им в Шампионската лига.

Отборът на испанския специалист ще има и задължения извън терена, тъй като независимо изслушване на предполагаемите 115 нарушения на финансовите разпоредби на Висшата лига от "гражданите" трябва да започне в понеделник, два дни преди те да приемат шампиона от Серия А Интер в Шампионската лига.

След това Сити ще приеме Арсенал във Висшата лига в неделя и Уотфорд в третия кръг на Купата на лигата следващия вторник.

Гуардиола каза, че отборът ще трябва да се аклиматизира към предстоящия сезон, в който се очаква да изиграе около 75 мача.

Много играчи, включително Кевин Де Бройне, Мануел Аканджи и Бернардо Силва, изразиха загриженост относно натоварения календар с разширен формат на Шампионската лига и Световното клубно първенство.

"Нямам мнение за формата. УЕФА реши това и ние искаме да сме там, така че ще играем в този формат. Да, има още мачове в календара, но това е. Какво можем да направим? В сряда играем с най-добрия отбор в Италия, а в неделя играем с най-добрия съперник от последните два сезона. След това във вторник още един мач. Но ние имаме играчи от Академията. Трябва да се адаптираме. Харесва ни да играем в Шампионска лига, така че ще играем", коментира Гуардиола.

И трите европейски клубни състезания бяха разширени до 36 отбора през този сезон и ФИФПРО започнаха съдебни действия срещу ФИФА за разширеното Световно клубно първенство за мъже с 32 тима, което започва следващия юни в САЩ.

През миналия сезон Англия записа най-големия брой вътрешни мачове - 87, от най-добрите европейски първенства, като клубовете от Висшата лига имаха средно най-краткото време за възстановяване между мачовете от 67,3 часа.