Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд може да пропусне домакинството на Брентфорд заради трагедия в семейството. 

Кумът на бащата на играча и съпругата му и много близък на фамилията, почина на 59 години, което може да накара нападателя да се прибере в родината си за погребението му. 

Ивар Егия бе наричан дори „чичо” от Ерлинг, като изпълняваше ключова роля в лагера на футболиста, като Пеп Гуардиола е готов да го пусне да се върне у дома и да не играе в сблъсъка с Пчеличките. 

Холанд тренира в четвъртък с Гражданите, като сам трябва да вземе решение дали да се прибере за погребението, което ако се случи няма да може да вземе участие в съботния двубой. 

„Ти си легенда, Ивар. Думите не могат да опишат колко много означаваше за мен и колко много ще ми липсваш! Благодаря ти за всичко. Ще се видим отново. Почивай в мир, Ивар” заяви голмайсторът, който се разписа 7 пъти при трите победи на Сити до момента в първенството. 

Холанд е единственият чист нападател в тима на Гражданите и в неговото отсъствие атаката трябва да бъде водена от някой друг, като най-вероятно Гуардиола ще предпочете вариант с т. нар. „фалшива деветка”.