В Манчестър Сити са готови да направят Родри най-добре платеният футболист в отбора, за да го задържат в тима още няколко години. 

Според вестник „Сън“ Гражданите искат  да удвоят заплатата на испанеца до солидните 375 000 паунда на седмица и да удължат контракта му. 

Настоящият е до лятото на 2027-а, но значението на играча е наистина огромно и в клуба са наясно, че присъствието му е задължително, за да продължат да бъдат печелени трофеи. 

Интересно е обаче, че за да се постигне  това, потърпевш може да бъде Кевин де Бройне, който може да бъде помолен да се съгласи на по-ниско възнаграждение, за да се дадат повече пари на Родри. 

Белгиецът е в последната година от договора си и имаше слухове за бъдещето му преди старта на сезона. Очаква се от Сити да преговарят с него и да се опитат да го задържат също за още 2-3 години, като му предложат по-ниска основна заплата, но с доста по-големи бонуси при различни изпълнени условия. 

Все пак вчера се видя, че въпреки липсата на Родри, който дава страхотен баланс на отбора, Гражданите се справи повече от добре, а Матео Ковачич се представи отлично на тази позиция и дори вкара ключовия втори гол, с който подпечата успеха.