Манчестър Сити е един от малкото клубове напоследък в световния футбол, които успяват да заменят ключовите си играчи по начин, при който липсата им не се усеща силно.

Най-забележителният пример за брилянтното планиране бе, когато един от най-великите нападатели в историята на Висшата лига Серхио Агуеро напусна през 2021-ва и само година по-късно те изчакаха да подпишат с Ерлинг Холанд. Като се има предвид, че напускането на Кун означаваше почти невъзможна задача да се намери достоен наследник на трона му, екипът на Гуардиола свърши страхотна работа, подписвайки с норвежкия талант.

По същия начин Сити осъзна, че на Фернандиньо не му остават още много години на елитно ниво и през 2019-а подписа с Родри. В първите два сезона на испанеца се усещаше, че докато тимът разполагаше с качествен играч, замяната на бразилеца в дългосрочен план може да бъде твърде трудна задача дори за някои от най-добрите новобранци в световния футбол. В резултат в момента Родри е сериозен кандидат да спечели „Златната топка“.

Сега Сити трябва да измисли още едно подобно решение, сред като Хулиан Алварес напуска „Етихад“. Головият нюх на аржентинеца, проницателните движения и мощните удари са все неща, които не са лесни за намиране на пазар, в който има недостиг на висококачествени нападатели.

Според различни информации шампионите проявяват интерес към Еберечи Езе (Кристъл Палас) и Бруно Гимараес (Нюкасъл). Не е изключено шанс да получи 21-годишният кадър на клуба Джеймс Макатий, който изкара последния сезон под наем в Шефилд Юнайтед.

Шринивас, САДХАНАНД, Манчестър сити нюз, превод на в-к Тема спорт

Снимка: БГНЕС