Манчестър Сити се споразумя с Атлетико Мадрид за трансфера на нападателя Хулиан Алварес на стойност до 95 млн. евро. При условие, че бъдат финализирани личните му условия, той ще премине в Испания това лято, което ще бъде рекордна продажба за клуба от Висшата лига.

Универсалният нападател се присъедини към клуба от Висшата лига от Ривер Плейт през януари 2022 г. за 17 млн. евро (14 млн. паунда), а през март миналата година удължи договора си до 2028 г. Сега обаче той се мести в Атлетико за сумата от 81 млн. паунда (95 млн. евро).

Той ще се превърне в третото лятно попълнение на Атлетико след пристигането на Робин Льо Норманд от Реал Сосиедад и Александър Сорлот от Виляреал. Клубът от Ла Лига запазва силен интерес и към полузащитника на Челси Конър Галахър, който през последните месеци отхвърли две предложения за нов договор.

През миналия сезон Алварес направи 54 участия във всички състезания за Сити, като допринесе за 19 гола и 13 асистенции. Той изигра важна роля за спечелването от отбора на Пеп Гуардиола на Висшата лига, Шампионската лига и Купата на Англия през 2022-23 г., когато Сити стана едва вторият английски отбор в историята, спечелил требъл.

Той също така изигра решаваща роля за триумфа на Аржентина на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар и два пъти печели Копа Америка. За националния си отбор е играл 36 пъти. Алварес представя страната си в мъжкия футболен турнир на Олимпийските игри в Париж, като допринасе с две асистенции за достигането на Аржентина до четвъртфиналите, където в крайна сметка загуби от домакина Франция.