Манчестър Юнайтед се изложи в първата си контрола  преди новия сезон, след като падна с  0:1 срещу Розенборг в Трондхайм. 

Все пак загубата може да се оправдае с доста  неща, тъй като за норвежците сезонът е в разгара си, а английският тим тренира от около седмица, като голяма част от титулярите липсваха. 

От основните играчи по една полувреме играха Маркъс Рашфорд, Каземиро, Джони Еванс, Аарън Уан-Бисака и Мейсън Маунт, а освен тях стартираха младоците Витек, Мъри, Фиш, Меджбри, Уилямс и Уийтли. 

Розенборг доминираше сериозно, като предимството при ударите бе 22-5, а тимът удари и 4 греди, по 2 в двете части на двубоя, преди да успее да вкара чак в 93-ата минута чрез Ноа Холм. Очаквано босът Ерик тен Хаг не бе никак доволен. 

„Резултатът не е на второ място. Може и да е контрола, но в Ман Юнайтед имаме стандарти. Не трябва да губим. Ако не можем да спечелим, не бива да губим, а сега допуснахме това в последната секунда. По-важно е обаче, че представянето ни не бе на необходимото ниво. Съперникът е в игрови ритъм, но ние сме Ман Юнайтед и трябва да играем по-добре“  ядосваше се нидерландецът. 

В края на седмицата Юнайтед ще играе с Рейнджърс в Единбург, а след това пътува за Щатите за мачове с Арсенал, Бетис и Ливърпул.