След като Ливърпул вкара 4 гола срещу Брентфорд в западен Лондон, а Арсенал разби с 5:0 като гост Бърнли в северозападната част, Ман Сити стигна само до равенство при домакинството си на възродения Челси – 1:1. Така гражданите вече са на 4 точки зад отбора на Юрген Клоп, въпреки че са изиграли 1 двубой по-малко. Небесносините се представиха слабо, след като не бяха губили дори точка от 16 декември насам. А този резултат дава надежда на другите два претендента за титлата, че Манчестър Сити не е непобедим.

Всъщност Челси беше по-добрият отбор в голяма част от срещата на „Етихад“. Сините се защитаваха решително и контраатакуваха брилянтно, разрязвайки защитата на гражданите на парчета. Ако завършващият удар на лондончани бе по-безмилостен, те щяха да спечелят. От друга страна, ако Ерлинг Холанд беше използвал шансовете си със същия апломб, който показа миналия сезон, Сити щеше да победи с лекота. В края на сблъсъка норвежецът беше заменен и изглеждаше неутешим.

Челси все още е в средата на класирането, но показва ясни признаци на прогрес. Аксел Дизази беше железен в сърцето на защитата, Конър Галахър беше най-добрият играч на терена, а Енцо Фернандес започна да прилича на 100-милионна покупка. Отборът на Маурисио Почетино все още има да извърви ужасно дълъг път, но ако играе по този начин следващата седмица във финала за Купата на лигата срещу Ливърпул, лондончани имат шанс да вдигнат трофея.

След като бившият играч на Сити Коул Палмър отбеляза късния изравнителен гол за Челси на „Стамфорд Бридж“ за 4:4, беше подходящо друго познато лице на „Етихад“ – Рахийм Стърлинг, също да се разпише при тази визита. Английският национал вкара малко преди почивката, но това не се оказа достатъчно за победата.

Преди почивката Челси на няколко пъти сериозно заплашваше вратата на Едерсон, а Почетино се ядосваше на тъчлинията за пропуските. В същото време Сити доминираше в притежанието, но не съумяваше да пробие защитата на съперника си.

Хората на Пеп Гуардиола започнаха силно втората част. Въпреки това Едерсон спря страхотна възможност на Челси да поведе с 2:0. С напредване на срещата Сити трупаше статистика на разочарованието. Холанд отправи 7 удара, но нито един от тях не влетя в мрежата. Общо гражданите завършиха с 29 изстрела, ала само един даде резултат – в 83-ата минута Родри изравни. Домакините можеха и да спечелят, но Челси напълно заслужи точката.

Оливър ХОЛТ, Daily Mail, превод на в-к Тема спорт

Снимка: БГНЕС