След 3 поредни загуби в Англия, Манчестър Сити се върна на победния път. "Небесносите" треснаха като домакини 2:1 Брайтън.

Победата за тима на Пеп осигуриха големите звезди Хулиан Алварес и Ерлинг Холанд. С успехите шампионите се изкачиха на върха преди изигравеното на останалите срещи от кръга. Сити има 21 точки, с една повече от Тотнъм, който е с мач по-малко.

Още от първите минути Сити натиска съперника. В 5-та мин Доку, който бе най-активен проби отляво и стреля, но топката мина над вратата.

Две мин по късно пак след пробив на Доку Сити стигна до гола. Той преодоля Милнър в близост до аутлинията и намери Алварес, който нямаше проблеми да разстреля Стийл.

 18-ата минута резултатът стана 2:0. "Чайките" допуснаха груба грешка в защита и тя веднага бе наказана. Балеба загуби топката, а тя отиде у Холанд. Головата машина на "гражданите" напредна и стреля в долния ляв ъгъл на стража на гостите.

След като вкараха 2 гола, играчите на Пеп намалиха темпото.

В 26-ата мин Доку бе близо до това да направи резултата класически. Белгиецът отново се измъкна и стреля, но шутът му излезе покрай вратата.

В началото на втората част гостите пропуснаха голям шанс. Паскал Грос пое перфектен пас в наказателното поле и изстреля топката, но тя премина на косъм от дясната греда на "гражданите".

В 68-ата мин Ерлинг Холанд намери центрираната топка в наказателното поле и шутира превъзходно, но вратарят на "чайките" отрази с чудесен рефлекс.

Брайтън успя да намали резултата в 73-ата мин. След разбъркване в полето на Сити топката попадна у Ансу Фати, който я насочи в долния ляв ъгъл на вратата.

В последната минута от добавеното време пък Аканжи бе изгонен, след като  получи втори жълт картон.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - БРАЙТЪН 2:1

1:0 Алварес (7); 2:0 Холанд (18); 2:1 Фати (73)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Ортега, Уокър, Стоунс, Аканжи, Гвардиол, Родри, Силва, Фоудън, Доку, Алварес, Холанд БРАЙТЪН: Стийл, Милнър, Дънк, Хулио, Марч, Балеба, Грос, Адингра, Педро ,Митома, Уелбек