Звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне разкри, че е играл с контузия на сухожилие в последните седмици, за да помогне на "гражданите" в битката да спечелят требъл. Вчера белгийският национал напусна принудително терена през първото полувреме на финала на Шампионската лига срещу Интер, спечелен от Сити с 1:0.

"Дадох всичко от себе си за отбора и хората в клуба знаят това. Гордея се, че успях да направя това, което направих. Жалко е, че нещата завършиха по този начин за мен, но важното е, че спечелихме Шампионската лига. През последните два месеца ми казаха, че има риск това да се случи, но просто поех риска. Направих каквото е нужно. Пропуснах някои мачове, но играх срещу Арсенал, Байерн и Реал Мадрид. Имах и някои лични проблеми в семейството, така че трябваше да се справя и с това. Тази вечер сухожилието просто се скъса", разкри Де Бройне, което означава, че той може да прекара известен период извън терена.

"На практика през цялата ми кариера тук се борим да спечелим този медал. Сезонът беше много дълъг, така че просто трябва да се насладим на този момент. Досега празнувахме съвсем умерено, но сега наистина можем да се насладим на успехите през следващите два дни, както и заслужаваме. През този сезон не загубихме нито един мач в Шампионската лига, така че заслужаваме този успех", допълни централният халф.