Пеп Гуардиола отказа да дискутира коментарите от агента на Ерлинг Халанд за Реал Мадрид като "мечтана" дестинация за играчите. Коментарите от Рафаела Пимента на футболната среща на FT Business в Лондон тази седмица не бяха специфично за норвежкия нападател, но подсилиха спекулациите относно евентуалното му преминаване при испанския колос.

Пимента, бразилски адвокат, която пое ръководенето на агенцията на Мино Райола след смъртта на суперагента миналата година, каза: "Има Висша лига, има и Реал Мадрид, и Реал Мадрид притежава нещо, което го прави неповторим, и това го прави мечтано място за играчите. Реал продължава тази магия. Няма конкуренцията за първенство, но има Шампионската лига".

Запитан относно коментарите на Пимента на днешната си пресконференция, Пеп сподели: "Не отговарям на агенти. Без коментар". По този начин той реагира и на изказването на шефа на Ла Лига Хавиер Тебас, който заяви, че репутацията на Висшата лига зависи от случая с Манчестър Сити. "Гражданите" бяха обвинени в над 100 финансови нарушения на правилата, като в момента тече разследване.

Гуардиола, чийто тим ще се изправи срещу Бърнли в четвъртфиналите за ФА Къп, бе категоричен, че наставникът на "виненочервените" - бившият капитан на Сити Венсан Компани, ще се завърне един ден начело на "Етихад". Утре шампионите на Англия откриват 26-ия кръг в Премиършип с домакинство на Нюкасъл в 14:30 часа българско време в опит да скъсят дистанцията от пет точки до лидера Арсенал.