Манчестър Сити победи с 1:0 Лестър и се качи на върха в класирането на Висшата лига. Гражданите се справиха без контузената звезда Ерлинг Холанд. В негово отсъствие единственият гол в мача вкара капитана Кевин де Бройне. Белгиецът се разписа в началото на второто полувреме с прекрасен пряк-свободен удар. Гражданите имаха още много шансове за гол, но ги пропуснаха. Благодарение на трите точки хората на Пеп Гуардиола излязоха първи в класирането с 29 точки - една повече от Арсенал, който тепърва ще играе този уикенд.

Ман Сити започна силно, още в началото Родри стреля с глава, но вратаря Уорд спаси. В 17-ата минута стража на Лисиците трябваше отново да се намесва след удар на Бернадро силва. Тимът на Гуардиола имаше сериозно предимство, но чистите голови положения не бяха много. В 36-ата минута Харви Барнс проби, но стреля над вратата.

Единственото попадение падна в началото на второто полувреме. В 49-ата минута Кевин де Бройне изпълни страхотно пряк свободен удар, топката срещна гредата и попадна в мрежата. В 54-та минута Юри Тилеманс имаше шанс да стреля, той опита късмета си от границата на наказателното поле, но ударът бе спасен. В края на двубоя "лисицте" се разиграха, но не създадоха нещо опасно. Първо през 86-та минута Патсон Дака успя да стреля с глава, но топката попадна в средата на вратата, където чакаше Едерсон. В 92-та минута Джеймс Мадисън успя да покаже страхотната си техника, завъртя се и изпрати страхотно центриране в наказателното поле на Сити, но там топката бе изчистена.