От Манчестър Сити пратиха специален личен треньор със звездата си Ерлинг Холанд, докато той е в Норвегия за мачовете на националния си отбор. 

Нападателят започна фантастично сезона, като до момента има 14 гола в 10 мача във всички турнири за Гражданите, като във Висшата лига се разписа 11 пъти. 

От Сити искат да са сигурни, че той ще прави всичко необходимо, за да се поддържа в оптимално състояние, след като през октомври в рамките на 3 кръга Гражданите ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед и Ливърпул. 

Марио Пафунди, който е спортен терапевт, работи в клуба още от първия сезон на Пеп Гуардиола, вече е много близък с Холанд и е отпътувал с него за Скандинавия. Той ще бъде непрекъснато с него през деня, за да е сигурен, че футболистът ще прави всичко, което прави и на „Етихад“. 

Това не е прецедент при Гражданите, които в миналото са правили същото и по отношение на Кевин де Бройне и Серхио Агуеро. През миналия сезон Холанд имаше някои контузии в Дортмунд, които от Сити сега искат да избегнат. 

Норвежците срещат Словения и Сърбия в мачовете си. Те са лидери в своята група и имат отлични шансове да спечелят промоция за Лига А, като Холанд е вкарал до момента 5 пъти.