Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали отбора си, който стигна до 3:3 на терена на Нюкасъл, въпреки че губеше с 1:3. 

Двата тима изиграха страхотен мач, като шампионите можеха да вкарат доста повече голове, но все пак успяха да се спасят от поражение, макар и с цената на първи загубени точки за сезона. 

„Изиграхме  отличен мач. Създадохме много положения и можехме да вкараме още, но все пак отбелязахме 3 гола и това е добре“ заяви Гуардиола, който отчете силата на съперника.

„Нюкасъл се превръща в един от най-трудните опоненти. Те имат качество и са много силни и точно това е Висшата лига! Лийдс победи Челси, така че в това първенство е трудно за всеки. Този двубой е показателен колко добре се справихме през последните години и колко трудно ще бъде отново да триумфираме, но ще опитаме“ добави той. 

„Те нямаха много добри ситуации, но все пак успяха да осъществят връзка със Сен-Максимен, а с топка в краката той е невероятно опасен. Целта бе да го спрем преди да получи, но това изобщо не е лесно и Кайл (Уокър) свърши страхотна работа. Трябваше да тичаме повече от обикновено“ обясни още Пеп.