Нападателят на Манчестър Сити Габриел Жезус е желан от три европейски гранда това лято и изглежда все по-вероятно да се раздели с "гражданите".

След като още миналия месец тимът на Пеп Гуардиола обяви привличането на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, в медиите се появиха информации, че Жезус ще търси друго предизвикателство, където ще има повече шансове за изява.

Първоначално се считаше, че Арсенал са фаворити за подписа на бразилския национал, тъй като в рамките на няколко месеца "артилеристите: се разделиха с двамата си основни нападатели Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет. Според Скай Спортс лондончани ще имат сериозна конкуренция за Жезус, тъй като интерес към него проявяват още Челси и Реал Мадрид.

"Сините" най-вероятно ще се разделят с Ромелу Лукаку, който дойде на "Стамфорд Бридж" само преди година за близо 100 милиона паунда, но тотално разочарова с представянето си и може да се завърне в Интер това лято. От своя страна Реал Мадрид удари на камък с Килиан Мбапе и сега се оглежда за други опции за атаката.

Към момента все още не е ясно какви са предпочитанията на самия Жезус, но за него най-примамлива би била една оферта от Реал Мадрид.