Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че всеки мач за тима във Висшата лига е като финал.

Воденият от испанският специалист отбор е лидер във временното класиране и продължава битката за шампионската титла с втория Ливърпул, който е само на точка от върха. Манчестър Сити има 74 точки, а мърсисайдци са със 73 в актива си.

„Предизвикателството пред нас е подобно на това, което имахме и преди две седмици. Разликата е една точка. Всеки мач е финал, предизвикателство и битка докрай“, коментира Пеп Гуардиола преди домакинството на Брайтън в сряда в среща от 30-ия кръг на първенството.

„Знаейки в каква ситуация сме и проблемите, които имахме през сезона, съм доволен от постигнатото. Анализираме, знаем кои сме и продължаваме напред. Ще гледам мача на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед като фен. Искам да знам резултата и ще се радвам Юнайтед да вземе точки, но това няма да промени нищо, ако ние не си свършим работата в следващите мачове“, каза още Гуардиола.

Кайл Уокър ще пропусне двубоя с Брайтън утре след контузията, която получи в мача с Атлетико Мадрид през миналата седмица в Шампионската лига, но Рубен Диаш се завръща в състава.

„Рубен тренира добре, беше извън игра няколко седмици. Трябва да влезе в ритъм. Той е интелигентен играч. Кайл не е на линия за утрешния мач, а след това ще преценим“, добави испанецът.