Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне заяви, че все още усеща затруднения след прекарания коронавирус, след като даде положителен тест миналия месец.

Въпреки че не изглеждаше далеч от най-добрата си форма, когато се разписа на два пъти при разгрома над Лийдс със 7:0, белгиецът сподели, че „понякога, след 2-3 спринта, усещам, че съм имал коронавирус“. „Бях много болен в продължение на четири дни. Мисля, че е подобно на настинката, но никога не ми е било толкова зле. Имах треска, особено вечерта, и загубих обонянието и вкуса си. След пет дни нещата започнаха да се подобряват. Обонянието и вкусът се върнаха малко по-късно, но сега всичко е окей. Бях сам десет дни под карантина, така че вървях по стените“, започна той за белгийския Het Laatste Nieuws.

Де Бройне допълни, че не само физическото му състояние се е влошило след заразяването с вируса. „Трудно ми е да седя на едно място. Отделих се от семейството ми. Не исках да го предавам на жена ми или децата ми. Беше доста трудно да ги гледам през стъклена врата“. Докато Де Бройне и съотборниците му защитават умело до момента титлата си на Висшата лига и водят в класирането малко преди Коледа, белгийският плеймейкър заяви, че иска да играе по-голяма роля във втората половина от сезона, след като изпитваше затруднения с травма на глезена. „Глезенът се подобрява. Сезонът е това, което е, разбира се. Не мога да променя нищо. Получих шамар в лицето, глезенът ми пострада и хванах коронавирус. Не е лесно със сгъстения цикъл, но се чувствам добре. Правя това, което трябва да правя“, завърши той.