Лидерът на Манчестър Сити Кевин де Бройне се приближава до нов договор с клуба и основна заплата от над 300 000 паунда на седмица без бонусите, пише „Дейли Мейл“. 

Според изданието разговорите между двете страни прогресират и белгиецът е готов да поднови настоящия си контракт с още 2 години и да гарантира оставането си при Гражданите до лятото на 2025-а. 

Преговорите с представителите на Де Бройне вървят от няколко седмици и 29-годишният футболист е на път да зарадва феновете, като се обвърже с клуба за още няколко сезона. 

През миналия той бе избран за най-добър играч във Висшата лига, като записа 13 гола и 20 асистенции, но Манчестър Сити остана далеч от Ливърпул в битката за титлата. Сега началото на кампанията също не бе убедително за Небесносините, но в клуба са убедени, че оставането на Де Бройне ще гарантира прогрес в следващите години. 

Ако той преподпише и изпълни договора си, ще бъде част от Сити, докато стане на 34 години и така най-силния период в кариерата му ще е преминал в клуба от Манчестър.