Този уикенд започва новият сезон в английската Висша лига. Ливърпул спечели титлата през миналия сезон, слагайки край на 30-годишното чакане да стане шампион на Англия. За фаворит за титлата през новия сезон е определян отборът на Манчестър Сити, който е с най-нисък коефициент в британския букмейкър bet365 за шампион на Англия за сезон 2020/21. С бет 365 бонус може да поставяте залози на всеки кръг от мачовете на английския шампионат, който стартира след броени дни.
 
Пеп Гуардиола не успя за четвърти път да класира Ман Сити след четвъртфиналните етапи на Шампионската лига. След поредното слабо представяне на „гражданите“ в Шампионска лига, то това може да е последният му сезон на стадион "Етихад", тъй като не е удължил своя договор, който приключва следващото лято. Въпросът какво се е объркало (отново) в Европа и дали Сити може (най-накрая) да надмине поне 1/4-финалите ще бъде повтарящ се, зададен на мениджъра, и такъв, който понякога може да бъде посрещнат с нетърпение и недоволство.

Няма никакво съмнение, че Гуардиола бе нает през 2016 г., за да спечели на клуба първа европейска купа, както и да наблюдава подобрение в качеството на футбола. Първото тепърва ще се случи, второто е постигнато на домашната сцена, като това си личи най-ясно през рекордния сезон 2017-18, когато Ман Сити спечели100 точки и следващия, в края на който Сити стана първият отбор, който защити титлата си в последното десетилетие.

През трансферния прозорец Ман Сити се подсили с Нейтън Аке от Борнемут за 41 милиона паунда, както и с Феран Торес от Валенсия след сделка на стойност 24,5 милиона паунда – тези футболисти са предназначени да засилят съответно централната защита и атаката. Защитата беше проблемът, с който Ман Сити се сблъска през изминалия сезон, а напускането на Венсан Компани отслаби централната зона и все още не му е намерен подходящ заместник.
 
Нейтън Аке изглежда добра покупка - играч със 146 участия във Висшата лига, който е на 25 години и има най-добрите си години преди него. Торес ще трябва да бъде много талантлив, за да съответства на качеството на играча, който сменя: Лерой Сане, след като немският национал премина в Байерн Мюнхен. Напускането на Давид Силва е очевидна загуба, но тъй като възрастта е избледняла неговите сили и заминаването му позволява на Фил Фодън да стане твърд титуляр в селекцията на Гуардиола. Фодън изглежда е страхотен талант, а отсъствието му в 1/4-финалния мач с Лион беше трудно за обяснение имайки предвид впечатляващата му форма в края на сезона.
 
За да спечели титлата през новия сезон във Висшата лига, отборът на Манчестър Сити ще бъде много зависим от формата на Кевин де Бройне. Белгийският национал бе в страхотна форма в края на миналия сезон и предоставяше асистенция след асистенция в мачовете на „гражданите“. Разбира се Серхио Агуеро и Рахим Стърлинг също ще трябва да не отстъпват от формата си, но сякаш отново Ман Сити ще има проблеми в защита. Евентуално привличане на Калиду Кулибали от Наполи, както се спекулира в медиите, може да подсили центъра на отбраната на „гражданите“.  Кулибали ще бъде подходящо попълнение в редиците на Ман Сити и ще засили отбора в отбрана, но предстои да видим дали ще се стигне до подобен трансфер.
 
Друг проблем е как Бернардо Силва премина от номинацията си за наградата PFA за играч на годината за 2019 г. и Гуардиола го обяви за най-добрия играч в лигата за 2018-19 до бледа сянка на това ниво през миналия сезон. Ако португалецът може да преоткрие най-добрата си форма, тогава Сити ще бъде още по-силен и наистина може да бъде претендент номер 1 за титлата във Висшата лига.