Манчестър Сити – Астън Вила, мач от 10-ия кръг на Висшата лига, стадион „Етихад”, 14:30 часа, съдия Греъм Скот

Контузени за Ман Сити: Зинченко, Родри, Лапорт
Контузен за Астън Вила: Хота

Прогноза

Манчестър Сити показа познатото си лице срещу Аталанта в средата на седмицата, като вкара 5 гола на Аталанта и следващият съперник Астън Вила знае, че Гражданите трудно могат да бъдат спрени. 

Серхио Агуеро и Рахийм Стърлинг се развихриха срещу италианците, като сега се надяват, че ще бележат и във Висшата лига, където в последните мачове не успяват да се разпишат. 

Разбира се остава интересен изборът на Пеп Гуардиола за стартови 11, но наставникът едва ли ще рискува с по-експериментален тим, тъй като двубоят е задължителен за печелене, за да се намали разликата до Ливърпул на 3 точки преди сблъсъка на Червените с Тотнъм. 

Проблемите за наставника са свързани с контузиите на Родри и Зинченко, които няма да играят няколко седмици, но независимо от несигурността в дефанзивен план, в предни позиции Небесносините продължават да бъдат впечатляващи. 

Затова и се очаква те да заложат на атаката си, докато гостите би трябвало да разчитат на солидни действия в защита и стремеж да се използват празните пространства при контраатаки. 

Бирмингамци са в добра серия, като спечелиха 7 точки от последните си 3 мача, което със сигурност ще донесе самочувствие на новака. При положение обаче, че никога в кариерта си Гуардиола не е губил поредни домакински срещи от първенството, нищо добро не чака Вила. 

Сити спечели последните си 9 домакинства срещу съперника при голова разлика 30-4. И сега всичко друго освен убедителен триумф би бил приет за сензация, но така се говореше и преди домакинството срещу Уулвърхемптън. И все пак победата трябва да остане в Манчестър и да бъде убедителна. 

Резултат: Манчестър Сити - Астън Вила   4:1