Манчестър Сити - Тотнъм, мач от 2-рия кръг на Висшата лига на Англия, стадион “Етихад”, 19,30 часа. 

Прогнозата на Gol.bg:

Манчестър Сити и Тотнъм започнаха с победи в първенството, но тази вечер един от двата тима трябва да прекъсне серията си. 

Мениджърът на домакините Пеп Гуардиола ще може да разчита на Фернандиньо, който имаше проблеми в последните седмици и не игра срещу Уест Хем в миналия кръг. Бенжамен Менди все още не е напълно възстановен, докато Лерой Сане е с трайна контузия. 

За Тотнъм няма да играят контузените Деле Али и Райън Сесеньон, докато наказани са Ян Фойт и Сон. Очаква се като титуляри в селекцията на Маурисио Почетино да започнат Кристиан Ериксен и Ян Фертонген, докато новото попълнение Джовани Ло Селсо да започне от резервната скамейка. 

СТАТИСТИКА 

Манчестър Сити спечели последните 4 мача срещу Тотнъм от Висшата лига. Досега в 141-те мача помежду им “гражданите” никога не са имали 5 поредни успеха срещу противника си. 

Тотнъм спечели само 4 точки в последните си 9 визити на Сити в мачове от първенството - 1 победи, 1 равенство и 7 загуби. 

Манчестър Сити не е губил първия си домакински мач от сезона от 1989 г. След това “Гражданите” са в серия от 24 мача без поражение - 16 победи и 8 равенства. 

Тотнъм загуби последните си 6 гостувания във Висшата лига. Най-лошата серия е 7 поредни загуби, записана под ръководството на Джордж Греъм през декември 2000 г. 

Ман Сити няма загуба във Висшата лига от декември 2016 година, когато допуска не повече от гол. 

Серхио Агуеро е вкарал 96 от головете си във Висшата лига на “Етихад”. Ако се разпише още веднъж, аржентинецът ще се изравни на третата позиция с Алън Шиърър в класацията за голове на един стадион. 

Рахийм Стърлинг, който наниза хеттрик в първия мач на Сити, е въвлечен в 6 гола в последните 6 мача на “Гражданите” срещу Тотнъм - 5 гола и 1 асистенция. Крилото вкара 4 гола в последните три мача срещу лондончани. 

Резултат: 3:1