Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не направи трагедии от загубата от Тотнъм с 0:1 и дори заяви, че това е по-добър резултат, отколкото евентуално 0:0. 

Гражданите пропуснаха дузпа през първото полувреме, а в края Сон вкара за Шпорите, които обаче загубиха талисмана си Хари Кейн поради контузия, заради която може да пропусне мачовете до края на сезона. 

„Понякога 0:1 може да е по-добре от 0:0, защото сега сме напълно наясно с това, което трябва да направим на реванша. При 0:0 може да има елемент на предпазливост и изчакване, докато сега знаем, че трябва да вкарваме голове“ коментира Гуардиола. 

„Доволен съм от играта ни, въпреки че не вкарахме. Контролирахме мача и може би другата седмица ще имаме повече шанс пред тяхната врата. С помощта на феновете си и на обстановката можем да се справим. Хубавото е, че наистина играхме добре, пресирахме ги, изграждахме атаките си добре, но ни липсваше прецизност в последната третина. В същото време те вкараха от единственото си влизане в наказателното поле“ добави той.