Манчестър Сити - Уест Хям, двубой от 28-ия кръг на английската Висша лига, стадион: "Етихад", начало: 22:00 часа българско време.

Вероятен състав на Ман Сити: Едерсон, Отаменди, Лапорт, Уолкър, Зинченко, Де Бройне, Гюндоган, Силва, Бернардо, Стърлинг, Агуеро

Прогноза на Gol.bg:

Сити триумфира с първия си трофей за сезона след успех с дузпи над Челси за Карабао Къп. Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола така и не съумяха да стигнат до чисто голово положение във финала, а контузиите на Емерик Лапорт и Фернандиньо със сигурност ще окажат негативно влияение в следващите седмици.

Сега вниманието на тима се връща към изтощителната битка за трофея във Висшата лига. "Гражданите" изостават в това състезание, след като Ливърпул взе точка срещу Манчестър Юнайтед. 

Докато мърсисайдци се колебаеха през последните седмици, Сити спечели 7 от последните си 8 мача в Премиършип и вкара 23 гола. В последната си среща в първенството, "небесносините" разгромиха Челси с 6:0, така че сега са очевидни фаворити за успеха срещу по-слабия лондонски клуб.

През уикенда Уест Хям постигна победа с 3:1 над Фулъм, въпреки че изоставаше в резултата до трета минута. "Чуковете" доминираха над съперника си в хода на целия двубой, но слабостите им в атака не останаха незабелязани. 

Очевидно статичните положения продължават да са основното оръжие на лондончани, като две от попаденията им срещу "Котиджърс" дойдоха след изпълнение на ъглов удар.

Уест Хям се намира на 9-ото място в класирането с актив от 36 точки като е на четири зад седмия Уотфорд. "Чуковете" ще искат да се възползват от факта, че Сити изигра тежки 120 минути във финала на Купата на лигата срещу Челси.

Мениджърът на лондончани Мануел Пелегрини няма да може да разчита на контузените Рийд, Ярмоленко, Уилшър и Санчес. Под въпрос е още Балбуена. Ключовите Ландзини и Насри обаче отново са на линия. 

Прогноза: Манчестър Сити - Уест Хям 3:1