Манчестър Сити – Бърнли, мач от 9-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Етихад", начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Менди, Лапорт, Стоунс, Уолкър, Б. Силва, Фернандиньо, Д. Силва, Сане, Стърлинг, Агуеро

Бърнли: Харт, Лоутън, Тарковски, Мий, Тейлър, Гудмундсон, Уестууд, Корк, Ленън, Барнс, Воукс

Прогноза на Gol.bg:

Манчестър Сити е абсолютен фаворит в мача и ще гони задължителна победа, за да не позволи на Ливърпул и Челси да дръпнат, ако спечелят своите срещи, съответно срещу Хъдърсфийлд (гост) и Манчестър Юнайтед (домакин). В момента трите отбора имат по 20 точки, но шампионите са лидери заради по-добрата си голова разлика.

Тя се дължи на страхотното нападение, с което разполага Пеп Гуардиола. До момента "гражданите" са вкарали внушителните 21 гола в 8 срещи във Висшата лига. Това прави средно по 2,63 на сблъсък, но резултатът е по-слаб сравнение с миналия сезон (2,79), когато отборът завърши със 106 попадения.

Сити спечели последните си 44 двубоя във Висшата лига от 55 (7 равенства и 4 загуби), а през изминалата кампания два пъти надделя на Бърнли на "Етихад". Първият беше с 3:0 за първенство, вторият с 4:1 за ФА Къп.

Гостите нямат успех на "Етихад" през новия век, но измъкнаха две равенства на този стадион – 2:2 през 2014 г. и 3:3 през 2009 г. Нашата прогноза е, че лошата серия на отбора ще продължи и днес.

Прогноза: Манчестър Сити – Бърнли 4:1