Хъдърсфийлд спечели ценна точка в битката за оцеляване в английския елит, след като стигна до 0:0 на терена на шампиона Манчестър Сити. 
 
Териерите се бореха здраво и използваха това, че Гражданите мислеха за тържествата по спечелването на титлата и не доминираха така, както могат, като чистите положения почти липсваха. 
 
Затова и добрите положения в двубоя не бяха кой знае колко много, като за втори път през сезона не успяха да вкарат гол. Те имат 94 точки и се нуждаят от две победи до края, за стигнат границата от 100. 
 
Хъдърсфийлд остава застрашен от изпадане, но подобри актива си до 36 точки, като има 3 повече от Саутхемптън и Суонси. В средата на седмицата тимът ще гостува на Челси, а в неделя ще приеме Арсенал, така че програмата е доста трудна, но оцеляването е по-близо.  
 
Първото положение бе за домакините, след като Занка се подхлъзна и Давид Силва получи възможност да стреля, само че ударът му бе твърде слаб и Льосл спаси.
 
Териерите отговориха с удар на Моой покрай целта, а след това Хадергьонай не затрудни особено Едерсон, след като определено трябваше да го направи. 
 
Де Бройне стреля близо до целта в 13-ата минута, а в средата на първата част Кевин Причард отправи много опасна топка от 20-ина метра, но Едерсон се разтегна максимално, за да отбие покрай вратата. 
 
Мачът бе много интересен с атаки и към двете врати. Стърлинг не успя да стигне до едно подаване пред вратата на Жезус, а за Хъдърсфийлд добра възможност се откри пред Льове, който остана сам малко вляво от вратата, но стреля силно и неточно.
 
В 35-ата минута Де Бройне стреля в тялото на Льосл при една добра ситуация за домакините, а след това Жезус отклони една топка с глава над вратата. В крайна сметка обаче, може би логично паузата дойде при 0:0.
 
Като цяло Гражданите изглеждаха отпуснати и затова и през второто полувреме ситуацията не се промени особено. Хъдърсфийлд продължаваше да бъде солиден, но в 55-ата минута вратарят Льосл едва не отклони една топка в собствената си врата. 
 
Последваха минути, в които шампионите продължаваха да се лутат около наказателното поле на Териерите. Едва в последните 10 минути Сити стана по-настоятелен. Бернардо Силва стреля неточно, а след това отново опита късмета си от дистанция, но не намери целта. 
 
До края гостите имаха предпоставки за нещо по-опасно, но не успяха да се възползват, като Едерсон спаси удар на Депоатр. В последната минута гостите изтръпнаха, когато Отаменди стреля опасно, но прати топката покрай вратата и така двубоят завърши без голове. 
 
Манчестър Сити – Хъдърсфийлд 0:0
 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс (73 Б. Силва), Отаменди, Делф (57 Менди) Фернандиньо, Де Бройне (67 Гюндоган), Д. Силва, Стърлинг, Сане, Жезус
Хъдърсфийлд: Льосл, Смит, Занка-Йоргенсен, Шиндлер, Конголо, Льове (77 Малоун), Хадергьонай, Хог, Моой, Причард (82 Ван ла Пара), Муние (60 Депоатр)