Пеп Гуардиола трудно можеше да скрие разочарованието си, след като Манчестър Сити не успя да спечели титлата и допусна обрат от 2:0 до 2:3 срещу градския съперник Юнайтед в лудо дерби. 

Гражданите превърнаха доминацията си от първото полувреме в два гола, като изпуснаха поне още толкова. След това обаче допуснаха обрат и загубиха, макар че съдията подмина категорична дузпа в тяхна полза за безумно влизане на Йънг срещу Агуеро. 

„До почивката направихме абсолютно всичко. Създадохме достатъчно положения и всичко сякаш бе приключило. Резултатът обаче се промени. Тъжни сме за феновете ни, а и искахме да бъдем в настроение за реванша с Ливърпул, но не се получи“ заяви Гуардиола. 

„В един момент противникът намери играта си. Те показаха дух, защото това е Манчестър Юнайтед. Ние обаче направихме всичко необходимо, за да спечелим. Не мисля, че загубихме концентрацията си. Просто не спряхме да атакуваме, тъй като именно това е стилът ни. Необходимо обаче бе да се браним по-добре, особено при статични положения. Не мога обаче да имам претенции към играчите си“ добави той. 

„Това бе мач, в който всичко се промени за 10-15 минути. Сега ще опитаме да се вдигнем срещу Ливърпул. Нищо не може да променим и трябва да гледаме напред. Играхме с кураж и макар че трябваше да получим дузпи през първото и второто полувреме, е необходимо да се подобрим“ каза още Гуардиола.