Манчестър Сити постигна победа с 3:1 при визитата си на Евертън на "Гудисън Парк" в среща от 32-ия кръг на Висшата лига.

Сане, Жесус и Стърлинг дадоха класически аванс на гостите още преди почивката, след като се разписаха съответно в 4-ата, 12-ата и 37-ата минути.

През второто полувреме съвсем логично темпото в играта на гостите поспадна и домакините се възползваха след реализирането на почетно попадение, което бе дело на Боласи в 63-ата минута.

След този мач Сити е убедителен лидер с 84 точки, а Евертън е с 40 точки на 9-ата позиция.

На практика отборът на Пеп Гуардиола е само на три точки от титлата и може да я спечели при успех над Юнайтед в следващия кръг. 


Срещата започна по фантастичен начин за гостите и още в 4-ата минута те стигнаха до преднина, след като Сане откри с фантастичен удар от въздуха и даде аванс на тима си в резултата.

В 12-ата минута преднината на гостите вече бе удвоена. Де Бройне намери Жесус в наказателното поле и бразилският национал с глава не сгреши, за да вкара топката в противниковата врата.

В 37-ата минута и Стърлинг се разписа. Силва го намери перфектно в наказателното поле и от близка дистанция крилото не сгреши.

До почивката нямаше повече попадения, но броени минути след нея Фернандиньо можеше да направи разгрома за домакините още по-голям.

Неговият удар обаче бе спасен от противниковия страж по някакъв начин, макар че при изпълнението му се получи рикошет.

Точно час и три минути след началото на мача Евертън успя да вкара почетен гол след прекрасен удар на Боласи от 25 метра, като при него топката се отби в гредата и влезе в мрежата.

До самия край на срещата нямаше някакви по-фрапантни положения пред двете врати и резултатът се запази. 

ЕВЕРТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:3
0:1 Сане 4
0:2 Жесус 12
0:3 Стърлинг 37
1:3 Боласи 63

Евертън: Пикфорд, Бейнс, Ягиелка, Кийн, Коулман, Руни, Шнейдерлин, Боласи, Калвърт-Люин, Уолкът, Тосун (78 - Ниасе)

Манчестър Сити: Едерсон, Отаменди, Компани, Лапорт (87 - Данило), Уолкър, Де Бройне (77 - Гюндоган), Фернандиньо, Силва, Сане, Жесус, Стърлинг (64 - Бернардо)