Футболистите на Манчестър Сити Фернандиньо, Рахим Стърлинг и Фабиан Делф ще трябва да минат още един късен фитнес-тест, въпреки че са възстановени от контузии, преди мача със Стоук Сити в понеделник, обяви мениджърът на клуба Пеп Гуардиола.

Халфът Фернандиньо не е играл в от победата над Арсенал с 3:0 на финала за Купата на Лигата миналия месец, тъй като имаше разтежение на бедрото. Подобен проблем лекуваше и нападателят Стърлинг, а за последно е бил на терена при успеха с 5:1 над Лестър. Делф пък търпеше наказание от три мача, тъй като получи червен картон в мача за Купата на Англия от 5-ия кръг срещу Уигън. В тренировката преди мача с Базел пък получи мускулна контузия.

"Някои от тях са доста по-добре. Фернандиньо и Стърлинг имам предвид. За Делф мога да кажа, че е 50 на 50. В събота играчите са в почивка, а в неделя ще тренираме леко. Възможно е в понеделник сутринта да направят късен тест, за да видим как ще се чувстват", обясни още испанският специалист.

В първенството на страната Сити има 16 точки преднина над Манчестър Юнайтед, който заема 2-ата позиция, и изглежда като почти сигурен шампион. Отборът вече преодоля първия си съперник в елиминациите в Шампионската лига, където явно ще се опита да хвърли повече сили.