Манчестър Сити и Атлетико Мадрид подготвят сензационна размяна на своите голмайстори през лятото, тръби вестник "Сън". 

Според изданието "гражданите" ще вземат спрягания за трансфер в Барселона Антоан Гризман, а техният голмайстор №1 в историята Серхио Агуеро ще се завърне при "дюшекчиите".

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола е голям фен на Гризман, а в същото време се намира в обтегнати отношения с Агуеро. Смята се, че Кун е готов на рокадата, защото не се чувства достатъчно оценен от каталунския специалист.

Барселона вече резервира №7 за Гризман, надявайки се, че ще спечели наддаването за него. Самият футболист обаче е започнал да изпитва сериозни колебания в избора си за нов отбор.

Атлетико няма нищо против размяната, защото вече приел факта, че може да задържи френския национал. Сделката обаче ще гарантира, че в Мадрид отново ще заиграе стрелец от възможно най-висока световна класа.

В договора на Гризман има клауза, според която той може да си тръгне през лятото за 100 милиона евро. Ако Атлетико го продаде на друг клуб, ще трябва да му търси адекватен заместник. С оглед днешните реалности на пазара обаче мадридчани биха изпитали сериозни трудности да вземат нов топ-снайперист за същата сума.

Затова и размяната с доплащане от Сити в размер на 30 милиона евро изглежда най-логичния изход в края на сезона. Така всички страни по сделката ще бъдат доволни. А Барселона ще остане с пръст в уста и овакантен №7...