Босът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола поздрави Алексис Санчес за очакваното му преминаване в градския съперник Юнайтед и заяви, че не таи лоши чувства. 

Чилиецът бе пред трансфер при Гражданите през лятото, но тогава сделката пропадна в последния момент. Очакваше се, че Небесносините и сега ще са в битката за подписа му, но тимът се отказва от наддаването заради високата му цена. 

Запитан защо от Сити не са успели да изравнят офертата на Юнайтед, Гуардиола каза: „Не съм добър по математика, нито с цифрите. Алексис вероятно ще премине в Юнайтед, така че поздравления и за двете страни. В крайна сметка играчите решават къде искат да играят, така че късмет“. 

Наставникът твърди, че не се чувства предаден от Алексис, който игра под негово ръководство преди години и мнозина очакваха това да изиграе сериозна роля при избора на играча. 

„Моето мнение за Алексис си остава същото. За мен бе удоволствие да работим заедно в Барселона, а той е този ще избере къде да продължи кариерата си. Желая му всичко най-хубаво“ каза Пеп.