Звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне изрази съжаление, че Пол Погба няма да играе в неделното градско дерби между Гражданите и Юнайтед. 

Французинът ще започне да изтърпява наказание от 3 мача заради червения си картон от двубоя с Арсенал, след като Червените дяволи решиха да не обжалват решението на съдията. 

Наскоро халфът на Юнайтед заяви, че се надява важни играчи на Сити да получат контузии в битката за титлата, но Де Бройне не отдаде голямо значение на думите му и не смята, че случилото се е наказание от съдбата заради твърденията на играча. 

„Не вярвам в подобно нещо. Ако някой смята, че става въпрос за карма нямам нищо против. В крайна сметка всеки има право на мнение. Аз лично не искам никой да се контузва и желанието ми е да играя срещу най-силните отбори и играчи. Той може да говори каквото си иска, ние трябва да мислим за своето представяне” каза белгиецът. 

„Той е изключителен футболист. Познавам го малко, но е невероятен играч. Получи червен картон и това се случва понякога. Наказанията и контузиите са част от играта. Искаме да спечелим и това ще ни постави в добра позиция, но няма да гарантира нищо и нещата бързо могат да се променят. Юнайтед ще се хвърли здраво и дано да стане добър мач” добави Де Бройне, който ще бъде свеж за сблъсъка, тъй като пропуска утрешното гостуване на Шахтьор от Шампионската лига поради наказание.