Арсенал и Манчестър Сити врътнаха реми 2:2 в голямото дерби от 30-ия кръг на Висшата лига.

Мачът на "Емиратс" бе изключително зрелищен и домакините в никакъв случай не разочароваха с представянето си.

Сити на два пъти повеждаше в резултата - чрез Сане и Агуеро в 5-ата и 42-ата минути, но домакините и в двата случая успяха да изравнят - с голове на Уолкът и Мустафи в 40-ата и 53-ата минути.

В последните минути имаше спорна ситуация и Сити имаше претенции за дузпа, но реферът не я даде, макар че бранител на противниковия тим игра с ръка. 

Арсенал е 6-и с 51 точки след този мач, докато Сити е 4-и с 58 точки.

Срещата започна изключително вихрено и оборотите през първите минути бяха много високи.

Атаките пък се редяха една след друга пред двете врати, а по действията на двата тима си личеше, че се търси ранен гол и от двете страни.

При първата по-добра ситуация Стърлинг бе изведен перфектно от Фернандиньо сам срещу вратаря, но Оспина се намеси чудесно и на практика спаси чисто попадение във вратата си.

Секунди след тази ситуация пък удар на Уелбек от редиците на Арсенал мина встрани вратата.

В 5-ата минута все пак Сити стигна до аванс. Сане достигна една дълга топка и надбяга Бейерин, а след това премина през Оспина и с лекота прати топката във вратата и така изведе Сити напред в резултата.

В 10-ата минута Де Бройне можеше да удвои, но негов удар срещна гредата, а след това стражът на Арсенал се намеси прекрасно при добавката на Силва.

През следващите минути Сити тотално разпиля Арсенал, но все пак в 21-ата минута лондончани стигнаха до добър шанс, но ударът на Йозил бе твърде слаб.

Постепенно играта се поизравни, а пет минути преди почивката лондончани изравниха. 

След изпълнение на корнер Клиши покри засадата , след като не се изтегли навреме и в крайна сметка топката попадна в Уолкът, който си я спря и от близка дистанция се разписа. 

Две минути след изравняването обаче Сити отново поведе. Кун Агуеро от добра позиция в наказателното поле прати топката под плонжа на вратара след много добра атака на неговия тим.

Няколко минути след подновяването на играта Кун пропиля страхотен шанс за нов гол, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата. 

В 53-ата минута Арсенал изравни за втори път чрез Мустафи. Той се разписа след удар с глава, след като бе оставен непокрит в наказателното поле при изпълнение на корнер.

През следващите минути и двата тима се позатвориха и започнаха да действат малко по-предпазливо.

В 66-ата минута Кун отправи удар с глава, но в него нямаше достатъчно точност. 

В минутите до самия край на мача като цяло и двата тима създадоха доста добри атаки, но нямаше кой знае колко инфарктни положения пред двете врати.

В крайна сметка резултатът се запази, като в 91-ата минута имаше съмнения за дузпа в полза на Сити за игра с ръка на Начо, но ситуацията бе много спорна. 

AРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:2 0:1 Сане 5 1:1 Уолкът 40 1:2 Агуеро 42 2:2 Мустафи 53

Арсенал: Оспина, Монреал, Кошчелни (46 - Габриел), Мустафи, Бейерин, Йозил, Коклен, Джака, Уолкът (68 - Жиру), Санчес, Уелбек

Манестър Сити: Кабайеро, Клиши, Отаменди, Стоунс, Силва, Навас, Фернандиньо, Де Бройне, Стърлинг (46 - Туре), Сане, Агуеро