Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изказа опасенията, че евентуален финал за Купата на Лигата ще направи края на сезона изключително тежък и ще застраши сериозно амбициите на отбора за място в топ 4 на Висша лига.

Утре вечер "червените дяволи" гостуват на Хъл Сити в полуфинален мач реванш след победа 2:0 в първия двубой на "Олд Трафорд".

При краен успех Юнайтед ще спори за трофея на "Уембли" с победителя от другата двойка Ливърпул - Саутхямптън (0:1 в първия мач) на 26 февруари.

По предварителна програма пък тогава е дербито на Манчестър във Висшата лига на "Етихад". Това означава, че при евентуален финал за Купата на Лигата сблъсъкът със Сити ще бъде отложен за доста по-късен момент от сезона.

Юнайтед се бори все още на четири фронта с ФА Къп и Лига Европа, като стигне ли до края на всички турнири ще изиграе сумарно поне 66 мача, пишат медиите на Острова.

Краят на първенството може да стане кошмарен за тима на Моуриньо, чийто две последни гостувания са срещу преките съперници Тотнъм и Арсенал. С мач срещу Сити на "Етихад" в този период мисията за топ 4 ще стане изключително тежка.

"Играем ли на финал, отлагат срещата със Сити. Сигурен съм, че ще изберат чуден момент за двубоя, когато ще ни бъде много тежко.

Имаме елиминации в Лига Европа, един безкраен турнир. Ще се борим до последно, ще видим какво ще стане", коментира Жозе на днешната си пресконференция преди гостуването на Хъл Сити.

"В офиса си имам график с мачовете и евентуалните такива - като погледна картината, изглежда доста сложна. В същото време има отбори, които си живеят прекрасно.

Играят през уикенда, после два дни почиват, възстановяват се и са отново свежи. Следват 3-4 дни, в които могат да работят изцяло върху детайлите.

Честно казано разликата е голяма", каза още португалският мениджър по повод на трудната пролет, която се очертава за Манчестър Юнайтед.

В момента "червените дяволи" се намират на 6 място във временното класиране, на четири точки от четвъртия Ливърпул.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9Ag3zBlTrlI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>